İngiltere Geçici Vizesi

İngiltere Geçici Vizesi

PAYLAŞ

 

İngiltere de iş kurarak çalışmak veya bir şirket bünyesinde çalışan olmak isteyenlerin başvurarak aldıkları geçici vize Ankara Antlaşması kapsamında verilen bir vizedir. 1963 yılında imzalanmış bir antlaşma olarak hala uygulanan bu antlaşma kapsamında İngiltere yerleşim ve çalışma vizesi almış oluyorsunuz. Ankara Antlaşması Vizesi alabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor. İngiltere’de geçiminizi idame ettirecek geliri kazanacağınız bir mesleğe sahip olmanız, kuracağınız işi detayları ile anlatan bir iş planı hazırlamanız ve yeterli maddi sermayeye sahip olduğunu gösteren banka dokümanlarını sunmanız gerekiyor. Ayrıca Ankara Antlaşması vizesi için 2018 yılında getirilen bir yenilik olan İngilizce yeterlilik testine girmeniz ve başarılı olmanız, vatandaşlık testinden başarılı olmanız, sosyal yaşam uyum testlerini başarı ile geçmeniz gerekiyor.

Bu testlerden geçtikten sonra verdiğiniz evraklar inceleniyor ve size Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında 1 yıllık geçici vize veriliyor. Geçici vize her yılın sonunda gözden geçirilerek inceleniyor ve gerekli şartları sağlamanız halinde 1 yıl süre ile vizeniz uzatılıyor. 5 yılsonunda oturum hakkı, 6 yılsonunda vatandaşlık hakkı elde ediyorsunuz.

 

PAYLAŞ