Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk Gelişim Dönemleri

Çocuk Gelişim Dönemleri Çocuk

Çocuk Gelişim Dönemleri

Çocuk gelişimi kendi içerisinde dönmelere ayrılmakta olup bunlar hakkında bilgi sahibi olmak her evrenin daha uygun şekilde atlatılmasını sağlayacaktır.

Çocuk gelişimi dönemleri içerisinde ilk dönem yeni doğan ile başlamaktadır. Doğumun ardından geçen dört haftalık süreci kapsayan bu süreç aynı zamanda alışmayı da içerir. Yenidoğan sürecinde hem fiziksel hem de psikososyal gelişim meydana gelmektedir. Bu dönemin tamamlanmasıyla birlikte bebeklik dönemi başlamaktadır. Bebek gelişimi iki yaşına kadar olan süreci içermektedir. İki yaşının dolmasıyla birlikte yeni bir dönem girmektedir.

Çocukluk Dönemleri

Gelişimi en doğru şekilde takip edebilmek için çocuk gelişim tablosu kullanmakta yarar vardır. Buna göre bebekliğin bitmesiyle birlikte iki ve altı yaş arasını kapsayan ilk çocukluk dönemi başlamaktadır. Bu süreçte oyunlar çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri için en etkili ve en doğru araç olmaktadır. Cinsiyet farkındalığı ve sosyalleşeme de bu dönemde oluşmaktadır. İlk çocukluğun ardından son çocukluk dönemi başlamakta ve bu dönem altı ile on üç yaş arasını içermektedir. Bu dönemde zorunlu eğitim hayatı için de ilk adım atılmaktadır.

pediatriportali.net