Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIBRIS’TAN UCUZA UÇMANIN SIRLARI

Fatih Eryılmaz Kıbrıs’tan ucuza

Fatih Eryılmaz Kıbrıs’tan ucuza uçmanın sırlarını anlattı: Petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak havayolu şirketlerinin her gün daha fazla ücret alması ile birlikte uçakla yolculuk giderek zorlaşmaktadır. Hayalinizdeki bütün yerlere karayolu ile ulaşamayacağınıza göre, uçmak bazen tek ve en hızlı seçenektir. Ama iyi yönünden bakarsak, en uygun tarifeleri bulmak ve mümkün olduğunca ekstra ödemelerden kaçınmanın bazı yolları vardır.

En Uygun Fiyatı Nasıl Buluruz?

 

Havayolları indirimlerini Salı sabahları açıklar, yani Salı günleri daha ucuz uçuş bulmak için en iyi gündür.

 

En az talep edilen günleri seçin. Salı, Çarşamba ve Cumartesi en az uçuş yapılan günlerdir. Bu da diğer günlerden daha hesaplı biletleri bulabileceğiniz günler oldukları anlamına gelir. Ayrıca insanlar güneş doğmadan havaalanına gitmekten pek hoşlanmadıkları için sabah erken saatlere de indirimli biletler alabilirsiniz.

 

Yerinizi seçmede acele etmeyin. Bazı havayolları internette satın aldığınız zaman yer seçmenize izin verir ama bunun için ücret alabilir, Uçuş günü erkenden alana giderseniz yine de iyi yerleri seçme şansınız olur. Bazı en iyi yerler uçuş gününe kadar tutulur ki internette alanlar ekstra ödeme yapsınlar.

 

Bayram günleri uçun. Yaz mevsiminin en pahalı mevsim olduğunu zaten biliyorsunuz, bayrama yakın günler daha da pahalıdır. Tam tatilin ilk günü uçuşlar daha uygun olabilir.

 

 

Son dakikayı beklemeyin. Çok erken bilet almak veya çok geç almak gereğinden fazla ödemenize sebep olur. Bilet satın almak için en iyi zaman seyahatinizden 3 ay ile 6 hafta öncesindeki zaman aralığıdır.

 

Ekstra Ücretlerden Nasıl Kurtuluruz?

 

Havayolları ekstra ücret almak için fırsat kollarken cüzdanınızı korumanın bazı yolları vardır.

 

Çok gerekmiyorsa upgrade yapmayın. Bazen üst kabine yükseltme bedava olabilir ama çoğunlukla son dakikada yapılacak upgrade size çok pahalıya mal olabilir.

 

Yanınızda sadece küçük bagaj taşıyın. Bagaj ücretleri çok fazladır. Giysilerinizin sizinle birlikte uçması için neden para ödeyeceksiniz?

 

Valiz hazırlarken aldıklarınızı azaltın. Giyisilerinizi birbirine uyacak şekilde az sayıda seçin. 2 çift ayakkabı yeterlidir ve seyahat boyu temizlik malzemeleri çok işe yaramaktadır.

 

Kendi atıştırmalıklarınızı yanınıza alın. Uluslar arası uçmuyorsanız, size yemek ikramı yapılması çok nadir karşılacağınız bir durumdur. Uçaklarda satılan yiyecekler çok pahalıdır ve pek sağlıklı değildir. Yanınıza ufak tefek atıştırmalıklar, ev yapımı kek, meyva, kuruyemiş alırsanız daha hesaplı ve sağlıklı olacaktır.

 

Fatih Eryılmaz Kıbrıs: http://www.halkinhabercisi.com/fatih-eryilmazdan-kibris-turizmine-buyuk-katki