Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır

 

Tıpta adı penil protez yada penis protezi olarak geçer. Erektil disfonksiyon yada sertleşme sorunu yaşayan bazı hastalar diğer tedavi yöntemlerinden fayda sağlayamayabilirler. Cinsel yaşamda ortaya çıkan sorunlar bireyin iç dünyasını sarsabilir. Ancak penis protezleri halk arasında iktidarsızlık olarak bilinen sorunun kesin ve kalıcı bir çözümü olarak karşımıza çıkar. Hastanın moral seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltir.

 

Mutluluk Çubuğu Çeşitleri Nelerdir?

 

Penil protezler tek parçalı bükülebilir protezler ve 3 parçalı şişirilen protezler olarak ikiye ayrılır. En ekonomik seçenek olan tek parçalı mutluluk çubuğu penis kanalına yerleştirilen ve el ile bükülerek dik konuma getirilen basit sistemli bir protez çeşididir. Cinsel ilişki sonrasında aşağı doğru bükülse de penisin sert biçimde kalmasına yol açtığından bazı kişiler pratik bulmayabilir.

 

3 parçalı şişirilen protezler, penil protezlerin en gelişmişidir. Penis protezleri içinde en yüksek hasta memnuniyeti oranına sahip seçenektir. Penise yerleştirilen silindire ilaven içi vücuda hiçbir zararı olmayan bir sıvı ile dolu olan rezervuar bölmesi ve pompa sistemi vardır. Sıvının depolandığı rezervuar parçası ameliyat sırasında karın boşluğuna yerleştirilir. İşlem anestezi altında gerçekleştiğinden hasta ağrı yada sızı duymaz.

 

Şişirilen protezler de kendi içinde ikiye ayrılır. Herkesin tercih edebileceği ilk seçenek enine genişleyen protezdir. Bu protez kenarlara doğru genişleyerek tam bir sertlik sağlar. İkinci seçenek olan hem enine hem de boyuna genişleyen protezler ancak muayene sonrası hastanın fizyolojik yapısına uyum sağlaması halinde tercih edilebilmektedir. Erkek cinsel organının boyuna da uzamasını sağladığından cinsel hazzı arttırır.

 

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır?

 

Tüm diğer tedavi seçenekleri elenmişse hastanın aklına mutluluk çubuğu nasıl takılır sorusu gelmektedir. Hastaya uygulanacak olan cerrahi müdahalede lokal anestezi mi genel anestezi mi uygulanacağı tabi ki hastanın seçmiş olduğu penis protezine ve doktorun tasarrufuna bağlı olarak değişebilir. Ancak her isi durumda da hasta ağrı yada sızı hissetmez. Seçilen protez çeşidinin karmaşıklığına göre cerrahi operasyonun süresi değişiklik gösterir.

 

Operasyon sonrasında penil protezin kanallar içine en iyi şekilde oturmasının sağlanması için genelde ilk 24 saat protez sert biçimde tutulur. Ameliyatın koşulları ve doktorun tercihi neticesinde ameliyat bölgesinde kan birikmesini önlemek amacıyla ince bir hortum ve idrar sondası takılabilir. Ancak bunlar operasyondan bir süre sonra çıkarılır. Penis protezi ameliyatlarının başarı oranı %90’ın üzerindedir. Hem hastalar hem de partnerleri açısından da oldukça verimli, kalıcı bir çözüm sağlar. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.