Taşınmak her daim oldukça zorlu ve zahmetli bir süreçtir. Yıllardan beri süregelen nakliye ihtiyacı aceleye gelmemesi gereken bir iş olmakla birlikte yeni bir eve taşınmanın da oldukça fazla prosedürü bulunur.
Bu kapsamda özellikle çalışan bireyler bu süreci olabildiğince hızlandırmak adına hafta sonuna denk getirse de yine de hafta içi mesai saatleri içerisinde de halledilmesi gereken bir yığın resmi iş bulunur. Fatura adreslerinin taşınması ve adres güncellemesi gibi işler resmi dairelerde gerçekleştiği için bu işlemlerin hafta içi mesai saatleri içerisinde halledilmesi gerekir.
Çalışa bireyler taşınma süreci başlamadan önce kısa bir plan yapar ve iş bölümü halinde hafta içi ve hafta sonu yapılacak işleri gruplara ayırır. Bu kapsamda evden eve nakliyat süreci öncesindeki süreç genele hafta sonu ilerler. Ardından adresler ve nakil işlemleri gibi süreçler ise yeni adrese taşındıktan sonra hafta içerisinde mesai saatleri içerisinde gerçekleşir.
Taşınması ihtiyacı doğan vatandaşlar taşınma sürecini rahat atlatabilmek ve bütün işleri zamanında halledebilmek için çalışma izninden yararlanmak ister. Çalışan bireyler için bir hayli zor olan bu süreçte çalışan kişilere özel olarak verilebilen çalışma izninin kaç gün olduğu her daim merak edilen bir konudur.
İş Hukukunda Yer Alan Çalışma İzni Süresi
Çalışan bireylerin yakından takip ettiği özel izinler kapsamında taşınmaya ait herhangi bir izin hükmü yer almaz. Bu kapsamda çalışan bireylerin izin alma durumları işverenden işverene değişir. Özellikle özel sektörde izin gerektiği durumlarda çalışanlar kendi özel durumlarını işverenlerine izah ederek gerekli izni almaya çalışırlar.
Bu durumda bazı işverenler bu durumu ücretli olarak verirken bazı işverenler ise ücretsiz olarak verir. Bu durumda vatandaşların hangi izinden yararlanabilecekleri tamamen kendi çalıştıkları işyeri ile alakalıdır.
Kamu sektöründe veya özel sektörde çalışan kişiler tercihlerine göre taşınma için gerekli olan izni yılık izin hakkından da yararlanarak kullanabilirler. Öncesinde kaç gün izne ihtiyacı olduğunu belirterek yılın belirli döneminde geçerli olan izin hakkını erkene alabilir ve taşınma sürecinde değerlendirebilirler.
Yasal Olarak Taşınma İzni Kullanmak Mümkün Müdür?
Kanunda ve yasada taşınma izni adı altında yazılı herhangi bir madde yer almaz. Ancak bununla birlikte 4857 no’lu İş Kanunu’nda 55/j madde de bu konu ile ilgili bir hüküm geçer. Bu hükme göre işveren ile işçi arasında yapılacak yazlı anlaşma ile işçinin yıl içerisinde doğum, taşınma gibi durumlarda izin kullanması mümkün hale getirilebilir.
Bu durumda da işçinin alacağı izni kullanabilmesi ve yine o ay içerisindeki aylık maaşını tam olarak alabilmesi hakkı doğar. Nakliye gibi zaruri ihtiyaçlarda kullanılacak iznin ardından kişiler izin süreleri içerisinde İstanbul evden eve nakliyat firmaları ile anlaşarak gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilir ve sorunlarını ortadan kaldırabilir.
Sonuç olarak yine işveren ile işçinin özel görüşme yapması ve şartlarını bildirerek aralarında anlaşma imzalamaları gerekir. Yapılacak anlaşma ile işçiler yıl içerisinde ihtiyacı olan izni sorunsuz olarak kullanabilir ve kesintisiz bir şekilde aylık ödemelerini alır. Taşınma durumu için gerekli olacak izin gününe ayarlanacak olan İstanbul evden eve nakliyat hizmetleri ile de kişiler işe başlamadan önce yeni adreslerine sorunsuz bir şekilde yerleşebilir.
Taşınma İzni Nasıl Alınır?
Özel sektörde izin almak oldukça zor bir durumdur. Bu nedenle işçilerin izin gününden en az 1 gün önce işverenleri ile konuşup izin konusunu ayarlamaları gerekir. İşvereni zora sokmamak adına mümkün olduğunda önceden izin tarihini belirginleştirmek önemli bir konudur. Alınacak izin ardından İstanbul nakliyat firmaları tercih edilerek kısa süre içerisinde güvenli taşınma işlemi gerçekleştirilebilir.
Sektörde profesyonel hizmetleri ile ön plana çıkan İstanbul evden eve nakliye firmasından hizmet almak için https://www.istanbulevnakliye.com adresinden iletişime geçmek mümkündür.