Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okan Karaten davasında şok

Parka götürdüğü kızıyla, çıkan

Parka götürdüğü kızıyla, çıkan silahlı çatışmanın ortasında kalan ve kızını korumaya çalışırken şehir eşkiyalarının kurşunuyla öldürülen Okan Karaten’in davasında Karaten’in avukatı Saygın Bedri Gider, iddianamenin eksik soruşturmayla yazıldığını ve iddianın reddi için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

11 Haziran 2021 tarihinde kızıyla gittiği parkta silahlı çatışmanın ortasında kalarak kızını korumaya çalışırken şüpheli Yunus Aksak’ın kullandığı bir suikast silahından çıkan mermiyle öldürülen Okan Karaten’in davasında sular durulmuyor. Avukat Saygın Bedri Gider, davayla ilgili hazırlanan iddianamenin eksik soruşturmayla yazıldığını ve iddianın reddi için mahkemeye başvurduklarını belirterek, “İddianame hukuken problemlidir. Adil bir yargılama için eksik soruşturma tamamlanmalı ve iddianame görevli mahkeme tarafından savcılık makamına iade edilmelidir” dedi.

Okan Karaten’in davasında hukuk mücadelesi sürüyor. Elanur Karaten’in eşi ve Ada Karaten’in babası Okan Karaten’in 11 Haziran 2021 tarihinde ağır silahlı iki grubun çatışmasının ortasında kalıp şüpheli Yunus Aksak’ın kullandığı Uzi marka tam otomatik bir suikast silahından çıkan mermiyle öldürülmesi olayıyla ilgili İstanbul Başsavcılığınca düzenlenen iddianame tartışma yarattı.

İddianamenin maktul Okan Karaten aleyhine işlenen suç bakımından eksik soruşturmayla yazıldığını iddia eden Av. Saygın Bedri Gider, müvekkili maktul Okan Karaten’in davasında adil yargılama için iddianamenin savcılık makamına iadesinin şart olduğunu söyledi.

“RED DİLEKÇESİNDE GEREKÇEMİZİ SUNDUK”

Av. Gider, olayın azmettiricilerinin ortaya çıkarılmadığı ve çatışan grupların TCK’nın çıkar amaçlı suç örgütünü açıklayan 220.maddesi kapsamında değerlendirilmediğini söyleyerek, “hukuken problemli iddianamenin görevli mahkemece eksik hususların ikmali talebiyle sayın savcılık makamına iade edilmesi adil bir yargılama için zaruridir. Soruşturma savcısı Onur Ekinci tarafından İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin niçin reddedilmesi gerektiğini görevli mahkemeye sunduğumuz dilekçede ayrıntıyla anlattık.” dedi.

“SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLMELİDİR”

Soruşturma esnasında dilekçe ile savcıya sunulan, “soruşturmanın derinleştirilip varsa çıkar amaçlı suç örgütünün ve asli faillerin azmettiricilerinin ortaya çıkarılması” talebinin yerine getirilmediğini belirten Av. Saygın Bedri Gider, “Umarız ki bu talebimiz, İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi iade etmesi yoluyla yerine getirilir” diye konuştu.