Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kirli su deposundan bulaşan hastalıklar

Günlük hayatın daha rahat

Günlük hayatın daha rahat yaşanabilmesi için geliştirilen su depoları gerçekten de yaşamı büyük ölçüde kolaylaştırarak büyük faydalar sağlamaktadır. Su depoları faydalı olduğu kadar sağlık açısından da bir o kadar dikkat edilmesi gereken bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Su deposu temizliğinin aksatılması ya da hiç yapılmaması birçok bakterinin oluşmasına ve bu bakterilerle temas eden insanların ciddi şekilde hastalanmasına neden olabilecek kadar tehlikelidir.

Özellikle kalabalık alanlarda kullanılan su depolarının periyodik olarak temizliklerinin yaptırılması zorunludur. Bu bakımlar 6 ayda bir yaptırılmalı ve oluşabilecek salgınların önü kesilmelidir. Su depolarının kullanım alanları ne olursa olsun muhakkak bu durumda titiz davranılmalıdır.

Temizliği ve bakımları yapılmamış su deposundan bulaşabilecek hastalıklardan bazılarını inceleyelim;

1 – İshal: İshal, genellikle su ile bulaşan hastalıklardandır. Suyun bekletildiği depoda ki suyun kirlenmesi ya da bu suya kanalizasyon suyunun karışması neticesinde ortaya çıkar. İnsanların bu suyu içmesiyle ya da bu suyla yıkanmış olan meyve veya sebzelerin tüketilmesiyle mikrop insan bedenine girer.

2 – Tifo: Bu hastalığın bulaşmasında en büyük etken içme suyuna karışan kanalizasyon suyudur. Kanalizasyon suyu çoğu zaman su depolarına da sızmakta ve bu suyun kullanıldığı alanlarda mikrobun yayılması hızlanmaktadır. Bu hastalığı engellemenin yolu içme ya da kullanma suyu depolarının arıtılarak düzenli bir biçimde temizlenmesiyle olur.

3 – Hepatit A ve Hepatit E: Bu virüs kirli ya da arıtılmamış suyun tüketilmesi, bu sularla temas edilmesi veya bu suyla yıkanmış olan meyve ya da sebzelerin yenmesiyle bulaşmaktadır. Hepatit A çocuklarda, hepatit E ise daha çok genç ve gebe bayanlarda görülür.

4 – Sıtma: Kirli suyun doğrudan içilmesi ya da onunla yıkanan gıdalarla beslenilmesi durumlarında ortaya çıkmaktadır. Genel belirtileri ateş, titreme ve terlemedir.

Bu hastalıkların başlıca nedeni sudur. Suyun kirli olması ya da kirli olan bir depodan gelmesinden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Yaşanan bu hastalık durumunun ortadan kaldırılabilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve bölgelerin temiz tutulması gerekmektedir. Deponun yanı sıra günlük hayatta sıklıkla kullandığımız su sebil temizliği de çok önemlidir.

http://www.tekdez.com/