Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En İyi İş Fikirleri

İş fikirleri girişimcilikle örtüşen

İş fikirleri girişimcilikle örtüşen kavramlardır. Bu yüzden her girişimci, bol miktarda iş fikri ürettiği için herkes girişimci olamaz. Risk almayı seven ve her zaman bir çıkar yol bulan girişimciler, en iyi iş fikirlerini hayata geçiren ve başarıya ulaştıran kişilerdir. Doğru bir iş fikrinin uygulanması, memnun kalacağınız sonuçlar almanızı sağlar. En önemlisi de kendi işinizi kurmanın güvenini duymanızı sağlar. İş fikirleri ve diğer hususlar hakkında bilgi edinmek istediğinizde bir danışmandan yardım almanız yeterli olmaz. Bu yüzden kafanız bir girişimci gibi çalışıyorsa yararlı olacak alternatiflere ulaşmanız mümkün olabilir.

Butik İşler Yaparak İş Kurma

El emeği ya da yetenek isteyen işler kurmak isteyen de girişimcilik konusunda  başarılı sonuçlar alabilmektedir. Butik işlerle sözü edilen pastacılık, nikah şekerleri, butik sabunlar gibi yetenek gerektiren işler olmaktadır. Bu işleri genelde kadınlar yaptıklarından, kadın girişimcilere özel fırsatlardan yararlanılması mümkün olabilmektedir. Kadın girişimciler başta KOSGEB, KAGİDER olmak üzere birçok dernek ve kuruluştan destek alarak başarılı iş hayatına sahip olabilirler. Bu yüzden iş kurmak isteyenler fırsatları değerlendirerek yararlanma imkanı bulabilirler.

Kimler İş Kurabilir?

İyi bir iş fikri olan herkes iş kurabilir. Ama önemli olan iş kurabilmek değil, kurulan işin sürekliliğini sağlamaktadır. Bu yüzden işin sürekli kalması için doğru bir plan yapılarak iş kurulması gerekmektedir. Kurulan işletmelerin büyük bir kısmının 1 yıl dolmadan kapanması başarısız bir pazar araştırmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden iş kurmak istediğinizde öncelikle iyi bir pazar araştırması yapmanız, sonrasında ise hedef kitlenize ne şekilde ulaşabileceğinizi tespit etmeniz gerekecektir. Mesela birçok kişiye çok garip gelen solucan gübresi üretimi birçok kişinin işini kolaylaştırmıştır.

İş Kurma Maliyeti

Her işin iş kurma maliyeti oldukça farklıdır. Bu yüzden iş kurmak istediğinizde ihtiyacınız olan finansmanı hesaplamanız önemli bir detaydır. İş kurmak istediğinizde bunun maliyetini en iyi biçimde hesaplamanız finansman kaynaklarını araştırmanız gerekir. Bunun için çeşitli kredi ve hibe olanaklarından yararlanabilir, sorunsuz biçimde işinizi kurabilirsiniz. Özellikle KOSGEB girişimcilik uygulamalarıyla birçok kişi hibe ve makine desteği alarak işinizi geliştirme fırsatı elde etmektedir.