Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçültülen Meme Tekrar Büyür Mü

Meme küçültme ameliyatları için

Meme küçültme ameliyatları için gelen hastalarımızın ilk sorduğu soruların başında ‘’memelerim tekrar büyür mü?’’ ‘’göğüslerim eski halini alır mı?’’  olmaktadır. Bu sorular doğal olarak hastalarımızdan tarafımıza sorulmaktadır. Kim ne ameliyatı olursa olsun ameliyat sonrası hakkında birçok şeyi merak eder. Bu yazımızda meme küçültme ameliyatı olan hastalarımızın memesi tekrar büyür mü sorusuna cevap vereceğiz.

Meme küçültme ameliyatında memenin dokusuna ne kadar müdahale edildiği, alınan dokuların içerisinde ne olduğu bilinmesi gereken bilgiler arasındadır. Öncelikle bunu hastalarımızın bilmesi gerekir ki konuyu iyice kavrayabilsinler.

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genel anestezi altında yapılan bu ameliyat öncesi hastanın meme fazlalığı belirlenir, meme üzerinde kesim çizgileri işaretlenir ve meme ameliyatına başlanır. Peki, memenin içinden hangi dokular çıkarılır.
Memede bulunan fazla yağ dokusu, fazla meme dokusu, yine memede sarkmalar sonucu oluşan deri ameliyat esnasında alınır. Alınan bu fazlalıklardan sonra meme şekillendirilerek estetik açıdan en uygun pozisyonda sabitlenir.

Küçülen Göğüsler Eski Halini Alır mı?

Ameliyat sırasında fazla yağ dokusunu ve fazla meme dokusunu aldığımızdan bahsetmiştik. Burada dikkat edilmesi gereken şey özellikle yağ dokularının tamamını almamamızdır. Memenin estetik duruşunda önemli yere sahip olan yağ dokusunun tamamı alınmaz. Bu sayede meme duruş pozisyonunu ve estetik görünüşünü korur.

Meme ameliyatından sonra hastalarımız sağlıklarına daha dikkat etmeleri gerekmektedir. Özelliklede beslenmelerine. Söylediğimiz gibi memede yağ dokuları bulunmaktadır. Dengesiz beslenme aşırı alınan kilolar sebebiyle memede bulunan yağ dokusu bulunduğu yerdeki hacmini genişletecektir. Bu durum memede büyümeye sebebiyet verebilir. Bu oran hastanın alacağı fazladan 15 kilo ile kendini yavaşça gösterecektir. Bu sebeple meme küçültme ameliyatı yapılan hastalarımız kesinlikle artık göğüslerim büyümez düşüncesine kapılmamalıdır.

Meme boyutunuz eski haline dönmesi oldukça zordur. Bebek sahibi olmak isteyen anne adayları doğal olarak kilo alacak ve meme dokusu yağlanarak takiben süt kanalları dolarak memede büyüme oluşacaktır. Bizim bu konudaki önerimiz bebek sahibi olacak anne adaylarının meme küçültme ameliyatlarını ertelemeleridir. Bazı yanlış teknikler sonucunda meme dokusu alınırken süt kanalları tahrip edilebilmektedir. Bu sebeple biz hastalarımıza mutlaka ilerisi için planlarını sormaktayız.

Sonuç Olarak

Meme dokusu alınan aşırı kilolar sebebiyle büyüyebilir. Meme küçültme ameliyatı olan bir hastanın kilosuna dikkat etmesi gerekir. Gebelik düşünen hastalarımız için meme küçültme ameliyatını biraz ertelemelerini öneririz.

Kaynak : http://jinekomastiturkiye.com/erkeklerde-meme-buyumesinin-nedenleri/