Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Web Programlama Dilleri

Günümüzün teknolojisi olan bilgisayar

Günümüzün teknolojisi olan bilgisayar ve bilgisayar sistemlerinin tamamı aslında belirli komutlar dahilinde çalışmaktadır. Web programlama dilleri sayesinde bu komutlar yazılmakta ve gerekli birimlere dönüştürülmesi sağlanmaktadır. Bu konu üzerine anlatılabilecek ya da sorulabilecek yüzlerce belki de binlerce başlık olabilir. Ancak hemen her alanda olduğu gibi bu alanda da bilinmesi gereken bazı en temel ilkeler vardır. Bütün yazılım mühendislerinin bu ana ilkeleri bilmesi gereklidir. Bu sebeple bu ana ilkeler üzerinden giderek programlama dilleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. 618media.com

Web Programlama Dilleri Nelerdir?

Web programlama kendi içerinde aslında herhangi bir kesinlik barındırmamaktadır. Temelini ve içeriklerini oluştururken yöntem ve teknikler size ait olacağından dolayı istediğiniz dilleri de kullanabilme özgürlüğünüz bulunaktadır. Bu özgürlük sayesinde kullanacağınız diller sizin ihtiyaç duyduğunuz alanlara göre şekillenebilmektedir. İçeriğin kullanım amacınıza uygun olması açısından web programlama dilleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Şimdi bazı programlama dilleri hakkında bilgi paylaşımında bulunalım.  Sosyal medya

PHP Web Programlama Dili

Çoğunlukla forum ve blog uygulamalarında tercih edilen bir dil olma özelliğine sahip olan PHP, yazılımcılar tarafından sıkça kullanılmaktadır. İlk başlarda daha çok kurumsal firmalarda içerik yönetimi konusu ile ilgili kullanılırken, günümüzde kullanım alanı daha farklı alanlara yayılmıştır. PHP ile kodlama kullanıcılarına oldukça mantıklı ve çözümleyici seçenekler sunabilmektedir. İnstagram reklamları

HTML

Basit bir dil olmasına rağmen web programlama dilleri arasında adeta yapı taşı niteliğinde olmaktadır. Programlama konusuna giriş noktasında kullanılabilecek en uygun dillerden bir tanesi konumunda olmaktadır. Web programlama dilleri arasında bulunan HTML, kafa, vücut ve uzantı mantığı şeklinde çalışmaktadır.

Web Programlama Dilleri Java

Java program dilleri arasında uygulama özelliği gösteren çok farklı bir dildir. JSP üzerinden çalışmakta ve kontrol edilmektedir. Günümüzdeki birçok programın emelinde Java program dili yer almaktadır. Öğrenilmesi oldukça güç olan bu program öğrenildiğinde kullanıcısına birçok avantajlar ve kolaylıklar sağlamaktadır. Kısacası öğrenildiğinde birçok kazançları olan bir web programlama dilidir. Biraz önce ifade ettiğimiz JSP ise, Java Server Page yani herhangi bir programlama dili içerisine Java kodunun ya da uygulamasının gömülmesi işlemidir.

Burada sizler için yazılan bazı programlama dilleri hakkında eğitim alabilir ve kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli nokta; web programlama dilleri eğitimi alırken içeriğin belirlenebilmesi açısından kullanım amacınızı net bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Dersleri aksatmamanız ve adeta bir yabancı dil öğreniyormuş gibi düşünmeniz başarılı olmanız açısından oldukça önemli olmaktadır. Programlama dillerinde teorik kısmın önemli olduğu kadar uygulama kısımları da oldukça önemli olmaktadır. Bunun için kesinlikle zamanı verimli kullanmak çok önemlidir. Web programlama dillerinde ise kategorilendirme şu şekilde yapılmaktadır:

  • Hedef kitle (Pazar) seçeneği
  • Müşteri portföyü
  • İhtiyaç analizi

Burada yazılan kategoriler sizlerin ihtiyaç analizine göre eğilimlerinizi belirleyecek olan anahtar kelimeler olmaktadır. Oluşturulacak olan içerikler hem bilgisayar hem de mobil cihazlar için uyumlu olmalıdır.

Mobil Programlama Dilleri

Java mobil programlama dilleri arasında en önde gelenlerden bir tanesi olmaktadır. Sadece tarayıcı tabanlı çalışacak olan içeriklerde ise karşımıza daha çok PHP programlama dili çıkmaktadır. Şayet reklam faaliyetleri, geleceğe dönük projelerde ya da geliştirmelerde HTML programlama dili rahatlıkla kullanılabilir. Burada en önemli nokta sizin kullanım amacınıza göre uygun anahtar programlama dilinizi belirlemektir. Geleceğin mesleği olan ve her zamanda olmaya devam edecek olan web programlama dilleri sektörü ile sizde çok başarılı yazılımlara imza atabilirsiniz. Ancak bunun için sabırlı ve zamanı çok iyi değerlendirmek çok önemlidir.