Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi

ISO 9001 içeriği esas alınarak geliştirilmiş olan iso 13485 daha spesifik bir içeriğe sahip oluyor.

ISO 9001 içeriği esas

ISO 9001 içeriği esas alınarak geliştirilmiş olan iso 13485 daha spesifik bir içeriğe sahip oluyor. Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi dış ticaret yapacak olan kişilerin bu işi kaliteli yaptıklarının bir garantisi olarak verilen belgeyi içeriyor. 2007 yılından beri Sağlık Bakanlığı tarafından tıbbi cihaz alım satımı, depolama, ihracat, ham madde üretimi gibi pek çok iş yapan şirketlerin bulundurması gereken bir belge oluyor.

ISO 13485 Yararları

Bilinen adı ile medikal kalite belgesi şirketlere pek çok yarar sağlıyor. Yurt dışı piyasası ile ürünlerin rekabet etmesini sağlıyor. Üretimin ve hizmetin kalitesi artıyor, ihracat alanında güç kazanılıyor. İnsan sağlına verilen önem ve itina artıyor, bu yöndeki pazar kalitesi artış gösteriyor. Özellikle bu ürünler insan sağlığını birinci dereceden etkilediği için güvenli bir şekilde üretim ve ulaştırma sağlanması açısından bu belge büyük bir önem taşıyor.

ISO 13485 İlkeleri

Firmaların belirlenen süreçlere uygun olarak hareket etmek için ıso 13485 belgesine sahip olmaları gerekiyor. Bu belgenin bazı ilkeleri bulunuyor. Müşteri odaklı olmak, çalışan katılımını sağlamak, sürekli iyileşme ve gelişim, belirlenen süreçlere uygun olarak hareket etme, doğru ve etkin karar alabilmek bu belgenin ilkeleri arasında yer alıyor. Bu belge hakkında ayrıntılı bilgiler www.turcert.com sitesinin içeriğinde de yer alıyor. Bu site üzerinden de konu ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi edinmek mümkün oluyor.