Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prestijli Ve Estetik Bir Görünüm İçin Kompozit Cephe Sistemleri

Konutların dış cephesinde kullanılmak

Konutların dış cephesinde kullanılmak için yapılan sistemlere kompozit cephe sistemi adı verilir.

Kompozit Cephelerin Özellikleri

Standart üretim boyutlarının dışında müşterilerin istekleri doğrultusunda boyalı yüzeyin dayanıklı koruma filmleri ile kaplanan ürünler kullanılmaktadır. Gelişmiş teknoloji ile üretilen kompozit cephe sistemleri modern mimarinin çoğunlukla tercih ettiği bir sistem haline gelmiştir. Bina ve yapıların estetik görünmesini sağlar. Kullanılan kaplamanın arkasına ve önüne konulan buhar dengeleyici ve taşyünü sayesinde ısı yalıtımı sağlanır. Uzun ömürlü ve dayanıklı olmasının yanında alternatif kaplama sistemlerine göre daha hafiftir. Farklı renk seçenekleri vardır. Bakımı, temizliği ve işlenmesi basittir. Korozyona, kırılmaya ve darbelere karşı dayanıklıdır.

Kompozit Cepheler Neden Tercih Edilir?

Binaların dış yüzeylerinde kullanılan ağır ve maliyeti yüksek malzemeler kullanmak yerine kompozit cephe kullanmak hem katlanılan maliyeti düşürüyor, hem daha modern ve estetik görünüm sağlıyor. Dayanıklı ve güvenilir olmasından dolayı sıkça tercih ediliyor. Maliyeti düşük işçiliği ve hafif yapısıyla taşıyıcılara ve kolonlara yüklenen ağırlığı düşük tutarak sağlam ve standardı yüksek konutlar yapılmasını sağlıyor.

Kompozit Cephelerin Tasarım Çeşitliliği

Günümüzün eşsiz tasarımlarından olan kompozit cephe sistemleri renk çeşitliliği olarak 16 temel renk seçeneği ile sunulabiliyor. Aynı zamanda isteğe bağlı olarak özel renk ve boyutlarda üretilmesi de mümkündür. Ahşap ve granit desenlere sahip olan tasarımları da vardır.Kompozit Cephelerin Kullanım Alanları

Düşük maliyet ile eşsiz tasarımlar yapmak isteyen her mimarın tercih ettiği kompozit cepheler, günümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır. Yapıların iç dış giydirmesinde, alış veriş merkezlerinde, sergi ve fuar alanlarında, farklı yenileme ve dekoratif amaçlar doğrultusunda uygulanmaktadır. Benzin istasyonlarında, metro ve tünellerin iç kaplamalarında, asansörlerde, spor komplekslerinde, havaalanları, otobüs terminalleri ve tren garlarında, bankalarda, otellerde, ticaret merkezlerinde, tavan kaplamalarında, ofislerde vb alanlarda tercih edilebilir.

Kompozit Cepheler Nasıl Temizlenir?

Yılda en az 1 kez temizlenmesi gereken kompozit cepheler deterjanlı ılık su ve yumuşak bezler ile temizlenmelidir. Kullanılan temizlik araçlarının PH değerinin 5-8 arasında olması gerekir. Potasyum, kostik soda ve sodyum karbonat gibi güçlü alkali araçlar kullanılmamalıdır. 40 ºC ‘ nin üzerindeki sıcaklıklarda temizleyici sıvı kullanılmaması gerekir çünkü kalıcı lekelerin oluşmasını sağlar.