İngiltere Konsolosluğu Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi 

İngiltere Konsolosluğu Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi 

PAYLAŞ

İngiltere Konsolosluğu Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi 

Birleşik Krallık’ta 6 ay ve daha uzun sürelerle lisans, yüksek lisans, doktora, dil eğitimi gibi çeşitli eğitimlere katılmak isteyen başvuru sahipleri İngiltere Konsolosluğu nezdinde Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi başvurusu yapabilirler. CSS Legal bütün İngiltere vizesi kategorilerinde olduğu gibi bu vize türünde de uzmanları ile profesyonel danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Student Portal International ise, İngiltere’de eğitime dair her şey ile ilgili detaylı bilgi edinilecek yurt dışı eğitim danışmanlığı firmasıdır.

 

Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi başvurusu yapacak olan başvuru sahipleri olumlu sonuç almak istiyorlarsa İngiltere vize ve göçmenlik yönetmeliklerince belirlenmiş bulunan prosedürlere uygun bir şekilde başvuru dosyası hazırlamalıdır. Vize başvurusu, belgelerin tamamlanıp, tercüme edilmesi gerekenlerin tercümesi yapılıp, başvuru formu ve varsa diğer formlar İngilizce doldurulup, ilgili başvuru ödemeleri yapıldıktan sonra sürecin tamamlanması sonucunda gerçekleşir.

 

Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi başvurusunu bir yılın üzerinde İngilizce dil eğitimi ve lisans, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası araştırma, sertifika programları gibi bir eğitim programına katılmak üzere 6 aydan uzun bir süre ile İngiltere’de bulunacak olan 16 yaş üstü öğrenciler yapabilir ve vizelerini alabilirler.

 

Bu İngiltere öğrenci vizesi başvurusunda olumlu sonuç alabilmek için başvuruda öğrencilerin gidiş amaçlarının İngiltere’de bir eğitim kurumunda eğitim görmek olduğu, masraflarını nasıl karşılayacağı, kalacağı yer gibi daha pek çok hususu başvuru esnasında belgelerle gösterebilmesi önemli bir yer tutar. Bu öğrenci vizesi başvurularında dosyaya konması gereken en önemli ve öncelikli belge öğrencinin okula kabul edildiğini gösteren Confirmation of Acceptance for Studies (CAS) adlı kabul mektubudur. Bu bağlamda masrafların nasıl karşılanacağına ilişkin sponsorluk belgesi, maaş bordrosu, kira sözleşmesi, tapu senedi vb. evraklar başvuru dosyasına konarak vize memuruna sunulur ve başvuru sonucu beklenir.

 

Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi başvurusu yapacak öğrencilerin başvuru dosyasına koymaları gereken bir diğer önemli evrak ise, B1 düzeyde İngilizce bilgisini gösterir belgedir. CSS Legal yorum ve analiz gerektiren evrak toplama sürecinde danışanlarına doğru yönlendirme yaparak olası vakit kaybını ortadan kaldırmaktadır.

 

Bu vize türünde verilen vize süresi öğrencilerin eğitimlerinin süresine göre belirlenecektir. Bu durumda öğrencinin İngiltere’de eğitim göreceği kurumdan şartlı kabul mü şartsız kabul mü aldığı da önemli bir yer tutacaktır. Mesela şartlı kabul alan bir öğrenciye verilecek olan ilk vize süresi katılacağı bilimsel hazırlık veya İngilizce hazırlık şartının süresi ile aynı olacaktır. Bu şart ortadan kalktıktan sonra öğrenci uzatma başvurusunda bulunarak eğitimi için gerekli olan sürede vizeye sahip olacaktır. Ayrıca önemli bir diğer detay ise, Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi başvurusu olumlu sonuçlanan kişilerin eş ve çocukları da bağımlı olarak İngiltere’ye gidebilmektedir. Ancak bunun için kişinin eğitiminin türü önemlidir. Mesela; başvuru sahibi İngiltere’de dil eğitimi görecekse bağımlılarının onunla İngiltere’ye gelemez. Ancak lisans, yüksek lisans, doktora vb. eğitimlere katılacak olan kişilerin bağımlıları Tier-4 Bağımlı Vizesi başvurusu yaparak İngiltere’ye gidebilirler. CSS Legal şikayet edilen İngiltere tier-4 uzun dönem öğrenci vizesi başvurularındaki tüm zorluklara karşı müşterilerini doğru yönlendirerek olası bir ret riskini de ortadan kaldırma noktasında önemli bir rol oynamaktadır.

 

İngiltere’de 6 aydan uzun süreli eğitimlere katılabilme izni veren bu İngiltere öğrenci vizesi başvurusu belgelerin toplanıp, tercümelerinin yapılıp, başvuru formlarının İngilizce olarak doldurulup, varsa vize harcı ve diğer ödemelerinin yapılıp, biyometrik bilgilerinin de verilmesi sonrasında ortalama olarak 3 hafta yani 15 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. Daha kısa sürede sonuç alması gereken başvuru sahipleri HIZLANDIRILMIŞ/ACİL İNGİLTERE VİZESİ BAŞVURUSU servisini kullanmak için CSS Legal Danışmanlık İngiltere vizesi uzmanlarından yardım alabilirler.

 

İngiltere vizesinin oldukça karmaşık vize başvuruları olduğu gerçeği herkesçe bilinen bir gerçektir ve İngiltere vizesi prosedürlerine uygun bir şekilde başvuru yapılması vize reddi alınmaması için şarttır. Kişiler münferit başvuru yaptıklarında hatalı ya da eksik bir başvuru dosyası ile İngiltere vize reddi alabilecekleri için CSS & Co Legal Services gibi profesyonel bir danışmanlık şirketinden hizmet alarak vize reddi ihtimalini de düşüreceklerdir.

 

İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ve İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış CSS & Co Legal Services Londra, İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep ofislerinde bulunan uzman kadrosu ile İngiltere vize başvuru süreçlerini titizlikle yönetmektedir.

 

PAYLAŞ