Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vuslat Derneği farklı projelerle hizmete devam ediyor

Vuslat Derneği bir yandan

Vuslat Derneği bir yandan nitelikli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan eğitim faaliyetlerine devam ederken, bir yandan da insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Yurtiçi ve yurtdışında yürütülen projeler binlerce insana umut oluyor.

İslam dünyasına armağan edilen Dev Külliye

Vuslat Derneği’nin en büyük projelerinden biri ise Dev Külliye projesi. 1000 yıllık medrese geleneğini bugüne taşıyan Dev Külliye, geniş imkanları ile göz kamaştırıyor. İslami ilimler eğitimlerine devam eden öğrenciler, birbirinden nitelikli eğitim kadrosu ile yarınlara emin adımlarla yürüyorlar. Dev Külliye bir medrese olmanın yanında aynı zamanda bir yaşam merkezi. Öğrenciler okuma salonları, spor salonları, havuz, yeşil alanlar, dinlenme odaları, Ehli Sünnet Kütüphanesi gibi birçok imkandan faydalanabiliyorlar. 2016 yılında birçok önemli ismin katılımıyla temelleri atılan medresenin üç bloğu tamamlanmış durumda. Kalan blokların inşaatı ise hayırseverlerin büyük desteği ile yükselmeye devam ediyor. Yüzlerce hafızın yetiştiği medrese, tüm İslam alemine örnek olacak nitelikte.

Mesafeler iyiliğe engel değil!

Vuslat Derneği Afrika ve Asya’da yaşanan susuzluk problemi ile de yakından ilgileniyor. Bu bölgelerde su kuyusu açarak bölge halklarına umut oluyor. Açılan su kuyularına ise hayırseverlerin isimleri veriliyor.

Afrika ve Asya’da susuzluk dışında bir diğer önemli problem ise “açlık”. Susuzluk sıkıntısı yaşanan bölgelerde tarım yapılamıyor, bunun yanında normal hayatlarına devam edemeyen bölge halkları, üretime katkı sağlayamıyor. Tüm bunlar da ekonomik sıkıntılara ve açlığa sebep oluyor. Bu sıkıntılarla mücadele eden bölgelerde, sofralarına hiç et girmeyen ihtiyaç sahiplerinin yüzleri, kurban bağışı ile gülüyor. Kurban bayramında kesilen kurban bağışları ve sene içerisinde bağışlanan adak, akika, şükür kurbanları hem yurtiçinde hem de yurtdışında mazlumlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Derneğin çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak isteyen hayırseverler +90 212 659 28 80 telefon numarasını arayabilir, vuslat.org.tr web sitesini ziyaret edebilirler.

https://www.vuslat.org.tr/